(Prawie) wszystko o rogalu świętomarcińskim i przepychanka szneki z glancem z drożdżówką, czyli co spędza sen z powiek cukiernikom #146

Co z tym certyfikatem i czy masło kiedykolwiek wejdzie do oficjalnego przepisu na rogale świętomarcińskie. O czarnym rynku rogali, sztuczkach cukierników i najniższej cenie (czyli co znajduje się w rogalu za 3,90 zł). O tym ile rogali zjadamy w listopadzie oraz jak (i gdzie) znaleźć świętomarcińskiego rogala doskonałego. Także o certyfikacie na pączki i o tym, czym różni się szneka z glancem od drożdżówki. [grafika: AI – przy okazji: z takim wyobrażeniem rogala świętomarcińskiego sztuczna inteligencja jeszcze długo, długo nie odbierze pracy cukiernikom]

// Stanisław Butka // Starszy Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu, prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP

//tu nas też znajdziesz

Facebook

Tu z nami porozmawiasz. Tu znajdziesz ludzi, którzy nas słuchają.

Spotify

Tu nas posłuchasz. Tu zasubskrybujesz i dostaniesz powiadomienia.

Youtube

Jeśli lubisz JuTuba, to tu też nas posłuchasz i zasubskrybujesz.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

//wesprzyj nas

//ostatnie

Produkcja wideo, foto, audio

//reklama

Ekspres do kawy Kamira Espresso